ouderseminar 2Om 8 uur zijn we weer aanwezig op de Kilakala unit waar een ‘klein’ seminar wordt georganiseerd voor 20 ouders van de kleuterklas.
Ook de voorzitter en penningmeester van de oudervereniging zijn aanwezig.
Spontaan ontstaat het idee om ook de voorzitter te filmen. Hoofd van de unit Furaha neemt hem even apart om het idee te bespreken.
Hij vindt het een goed idee en trekt zich even terug om samen met de penningmeester zijn tekst voor te bereiden.
Alle ouders komen naar buiten en we filmen de voorzitter die zijn verhaal in Swahili doet. We moeten straks thuis nog een modus bedenken doe we alle verhalen in het Engels ondertiteld krijgen.
Daarna start het seminar.
We zijn weer erg onder de indruk van de routine waarmee de leerkrachten samen met Rahim en nieuwe jonge dove klassenassistent Setina de ouders gebaren leren.
We maken goede film opnamen.
We bespreken nog met Felista en Martha de mogelijkheid om bij een andere organisatie financiële steun te vragen voor lichamelijk beperkte kinderen.
Deze samenwerking is een ontwikkeling die Tanzatoto meer kan inzetten door de betrokkenheid van bestuurslid Desiree Nobels. Zij zoekt in Nederland naar meer samenwerkingmogelijkheden met andere organisaties, zodat ieder zich kan richten op zijn expertise en een maximaal aantal kinderen in Morogoro geholpen wordt.

Nynke