Kauzeni was vandaag aan de beurt voor een verrassingsbezoek. Wederom een heel warm welkom. En wat een feest om in deze klas te komen. Het aantal kinderen in de klas was verdubbeld en de kinderen zaten in de klas met de materialen te werken! En allemaal lachende en ontspannen kinderen. Wat een fijne sfeer in deze klas! Er is een lerares bijgekomen die erg goed kan gebaren zodat de dove kinderen in de klas (gemengde klas met verstandelijk beperkte kinderen erbij). De klas hing vol met posters, woorden, getallen en visuele ondersteuning. Als een kind een goed antwoord geeft wordt er enthousiast geklapt door alle andere kinderen. En als het even niet lukt…niet erg, dan helpen ze elkaar toch gewoon. Martha is het hoofd van deze unit en begon uitgebreid te vertellen over de workshop die zij hebben gehouden voor ouders in Kauzeni. De ouders waren zeer enthousiast en wilde zeker vaker komen. Met de belofte weer terug te komen op donderdag namen we weer afscheid en gingen we goedgemutst door naar Kihonda.
Op Kihonda  hebben Agnes en Wilma gesproken over een artikel dat Agnes wil schrijven om sponsorgeld voor “ haar”  klas te krijgen. En we besproken welke problemen zij tegenkomt in het lesgeven aan deze unit. De huisvesting is een groot probleem, de kinderen hebben geen eigen leslokaal maar krijgen les in de woonkamer van een lerares in de buurt van de school. Haar idee is om sponsorgeld bij elkaar te sprokkelen om te investeren in haar klas. Een mooi initiatief waar we natuurlijk graag bij willen ondersteunen.
’s Avonds is Emmie Wienhoven van Kentalis International bij ons aangesloten. Wat erg leuk is want Emmie was in het verleden vrijwilliger voor Tanzatoto. Een reünie voor ons dus en dat in Morogoro. Morgen gaan we gezamenlijk naar de gemeente om het leesproject uit te leggen. Wordt vervolgd dus.